Ministerul Finantelor a lansat o platforma in care cele aproximativ 13.700 de institutii publice vor trebui sa incarce informatii despre cheltuielile si veniturile pe care le au, masura urmand a fi extinsa si pentru companiile de stat si regiile autonome.

''Cresterea transparentei si a eficientei banilor publici reprezinta obiective prioritare ale Ministerului Finantelor. Prin lansarea acestei platforme obtinem atat transparenta in domeniul bugetar, cat si eficienta, prin imbunatatirea managementului resurselor bugetare si prin introducerea unor instrumente de verificare si control bugetar complet, automatizat. Practic toate institutiile din Romania vor trebui sa incarce pe aceasta platforma informatii despre cheltuielile si veniturile pe care le au'', a declarat Anca Dragu la lansarea proiectului ''Transparenta bugetara''.

Ea a spus ca vor fi doua etape ale cresterii transparentei bugetare, respectiv cea lansata vineri, prin care toti vor avea acces la informatii privind veniturile, chetuielile si executia bugetara pentru aproximativ 13.700 de entitati publice din Romania, scrie MEDIAFAX.

''O etapa ulterioara pe care o vom lansa in circa 2 luni extinde acest proces, in sensul ca publicul va avea acces si la informatii de natura numarului si structura institutiilor publice, rapoarte agregate, bugetul, rapoarte financiar-contabile, precum si alte informatii agregate'', a adaugat ministrul de Finante.

Ea a precizat ca, in circa 4 luni, programul va fi extins si in privinta companiilor de stat si a regiilor autonome.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.