Business27 Ianuarie 201618:03

Lectura de un minut

Presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, va vizita pe 1-2 februarie Romania, urmand sa aiba intrevederi cu mai multi oficiali romani, printre care presedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

De asemenea, Suma Chakrabarti are programata o intalnire cu ministrul Finantelor Publice, Anca Paliu Dragu, si cu alte oficialitati la nivel inalt, potrivit unu-i comunicat al BERD.

Acesta se va intalni, de asemenea, cu reprezentanti ai comunitatii de afaceri pentru a discuta despre climatul investitional, ritmul reformelor si situatia economica generala.

"Conform estimarilor noastre, anul acesta ritmul cresterii economice din Romania va fi printre cele mai rapide din Europa. Speram ca investitiile din sectorul privat se vor extinde in mai multe sectoare ale economiei, pe masura ce increderea investitorilor va creste. De asemenea, ne dorim ca investitiile in sectorul public sa se relanseze, si absorbtia fondurilor europene sa se imbunatateasca. Ca sustinator al dezvoltarii pietelor de capital, BERD spera ca anul 2016 sa aduca noi emisiuni de actiuni si obligatiuni pe pietele financiare. Romania are un potential mare, iar BERD este gata sa-si extinda si sa-si diversifice activitatea in tara, drept raspuns la cererile de finantare", a declarat presedintele BERD.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori institutionali din Romania. Pana in prezent, Banca a investit peste 7 miliarde euro si a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finantare.

Citeste si:
Iohannis l-a desemnat pe Florin Citu in functia de prim-ministru
Iohannis l-a desemnat pe...

Anul trecut, BERD a adoptat o noua strategie pentru Romania, care stabileste prioritatile de investitii pentru urmatorii patru ani: largirea accesului la finantare, reducerea disparitatilor regionale prin imbunatatirea infrastructurii si cresterea competitivitatii in sectorul privat.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.