Banca Nationala a Elvetiei (BNE) a mentinut joi dobanda de politica monetara la un minim record si a semnalat ca francul este inca supraevaluat, iar deprecierea care a avut loc in ultima perioada nu a redus disponibilitatea institutiei de a interveni pe piata, daca va fi nevoie, relateaza Bloomberg.

BNE, condusa de presedintele Thomas Jordan, a mentinut dobanda pentru depozitele la vedere la -0,75%, in conformitate cu estimarile analistilor.

Economia elvetiana a revenit la crestere, iar francul s-a depreciat, dar este totusi cu 10% mai puternic fata de euro fata de inceputul anului, cand BNE a eliminat plafonul care limita aprecierea monedei, scrie MEDIAFAX.

Intre timp au aparut alti factori negativi, intre care riscul incetinirii cresterii economice in China, posibilitatea ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa ia noi masuri de stimulare pentru zona euro si perspectiva ca Rezerva Federala (Fed) americana sa majoreze dobanzile, cel mai devreme chiar la sedinta care se incheie joi, pentru prima oara in aproape 10 ani.

Francul elvetian s-a apreciat in urma deciziei BNE, fiind tranzactionat la Zurich la 1,09617 unitati pentru un euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.