Business 27 Mai 2015 16:58
Ministerul Finantelor va aloca temporar 820 milioane de lei, echivalent in euro, autoritatilor de managment pentru finantarea in iunie acest an a proiectelor realizate din fonduri structurale, in baza programelor operationale sectoriale Competitivitate, Resurse Umane, Mediu si Regional.

Hotararea a fost aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului si prevede repartizarea sumei de 820 de milioane de lei astfel: 200 milioane de lei pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, 270 milioane de lei pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 150 milioane de lei pentru Programul Operational Sectorial Mediu si 200 milioane de lei pentru Programul Operational Regional.

Sumele alocate autoritatilor de management vor fi rambursate Ministerului Finantelor, in euro, din sumele restituite cu aceasta destinatie de catre Comisia Europeana, pana la 30 septembrie 2015, scrie MEDIAFAX. "Aceste sume vor asigura necesarul de finantare al Autoritatilor de management pentru luna iunie 2015, in vederea efectuarii platilor pentru rambursarea cheltuielilor eligibile catre beneficiari si pentru plata cheltuielilor eligibile rambursabile din cererile de plata aferente instrumentelor structurale. Masura vine in sprijinul nevoii urgente de asigurare a necesarului de fonduri la nivelul autoritatii de certificare si plata/Autoritatilor de management pentru efectuarea platilor in conturile beneficiarilor, in scopul implementarii programelor operationale", anunta Executivul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.