Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs de referinta de 4,5290 lei pentru un euro.

Cotatiile monedei nationale au revenit la 4,5 lei/euro in prima parte a zilei de joi, dupa ce miercuri au coborat sub 4,49 lei/euro, evolutia de joi fiind influentata de declaratiile guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

Isarescu a afirmat miercuri ca moneda nationala ar trebui sa se deprecieze dupa reducerea dobanzii si a rezervelor minime obligatorii la lei, precizand, totodata, ca se teme ca un astfel de scenariu s-ar putea sa nu aiba loc, desi deprecierea din ultima perioada a fost de numai 1%.

"Oricum, fara sa semnifice niciun nivel de interventie sau de alta natura, intre 4,40-4,5 sunt 2%, cu mult sub 5% zona de echilibru, pe care o reconfirm acum. intr-un cuvant, sa lasam cursul sa-si faca datoria, pentru ca el are un rol economic", a completat Isarescu.

Potrivit dealerilor, mesajul guvernatorului a fost interpretat de piata ca banca centrala isi doreste un curs mai mare.

Totodata, cursul de referinta leu/franc elvetian a coborat de la 3,6395 lei/franc la 3,6372 lei/franc. Leul s-a depreciat insa fata de dolarul american, rata de referinta leu/dolar urcand la 3,3106 lei/dolar, atingand astfel cel mai ridicat nivel din 14 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.