3 Septembrie 2013 in Business
Rezervele valutare la BNR au scazut in luna august cu 1,18 miliarde euro, la 32,17 miliarde euro, pe fondul unor rambursari de datorii insumand 1,47 miliarde euro, provenite din rate catre FMI si o emisiune de obligatiuni in valuta ajunsa la scadenta.

In luna august, BNR a consemnat intrari de 888 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice si altele.

In acelasi timp, iesitile au totalizat 2,07 miliarde euro, rezultate din modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

La capitolul plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta se regasesc a noua si a zecea rambursare de capital si dobanda din imprumutul de la Fondul Monetar International (pentru care Banca Nationala a Romaniei a rambursat 835 milioane echivalent euro, iar Ministerul Finantelor Publice a rambursat 168 milioane echivalent euro), precum si rambursarea emisiunii de obligatiuni denominata in euro a Ministerului Finantelor Publice scadenta pe data de 19 august 2013, in suma de 470 milioane euro, capital si dobanda.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 august 2013 au fost de 35,68 miliarde euro, fata de 36,69 miliarde euro la 31 iulie 2013.Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Rezervele BNR au scazut cu 1,2 mld. euro in august.


Ultima ora din Business pe 9AM