Masa monetara in sens larg a urcat in iunie cu 0,8%, la 227,7 miliarde lei, sustinuta de cresterea accelerata a numerarului in circulatie (5,1%) si a depozitelor overnight (la vedere si conturi curente), cu 5,3%, in timp ce depozitele cu scadenta initiala de sub doi ani au coborat cu 2,1%.

Comparativ cu luna mai, masa motenara in sens restrans (M1 - numerar in circulatie si depozite overnight) a avut un salt spectaculos, de 5,3%, iar pe ultimele 12 luni cresterea a fost de 6%.

In luna iunie, preturile de consum ale populatiei au stagnat, pe fondul ieftinirii alimentelor, iar inflatia anuala s-a plasat la 5,37%.

Fata de mijlocul anului trecut, masa monetara in sens larg a crescut cu 5%, in conditiile in care numerarul in circulatie a urcat cu 4,3%, depozitele overnight cu 7%, iar depozitele sub doi ani cu 4,5%. Alte instrumente financiare au scazut cu 57%, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.