Ministrul sârb al Economiei, Andjelka Atanaskovic, şi ambasadorul României în Republica Serbia, Silvia Davidoiu, au convenit, marţi, înfiinţarea unei Camere de Comerţ Sârbo-Română, pentru a aduce împreună afacerile din ambele ţări.

De asemenea, oficialii au discutat îmbunătăţirea cooperării generale între cele două state, se arată în comunicatul Ministerului Economiei de la Belgrad.

Atanaskovic şi Davidoiu au convenit că nivelul cooperării economice bilaterale este bun şi că, în pofida crizei provocate de pandemie, volumul comerţului este în creştere, ajungând la 1,82 miliarde de euro în 2020.

„Înfiinţarea unei Camere de Comerţ comune are o importanţă deosebită. Există de asemenea loc pentru îmbunătăţirea cooperării în domeniul investiţiilor. Acesta este doar începutul, ne aşteaptă o muncă suplimentară pentru a îndeplini chestiunile de interes comun", a declarat Atanaskovic.

Oficialul român a apreciat că există mult mai multe oportunităţi pentru îmbunătăţirea cooperării, iar criza a demonstrat că ar trebui să existe o mai mare flexibilitate în rândul ţărilor vecine.

Retail jobs

„Dorinţa părţii române este ca activitatea comitetului comun de cooperare economică să fie reluată, iar copreşedinţii să fie desemnaţi la nivel ministerial, din diverse zone, cum ar fi sectorul energiei, economia, comerţul, turismul şi transporturile", a declarat Davidoiu potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Martie 2021 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.