Ministrul sârb al Economiei, Andjelka Atanaskovic, şi ambasadorul României în Republica Serbia, Silvia Davidoiu, au convenit, marţi, înfiinţarea unei Camere de Comerţ Sârbo-Română, pentru a aduce împreună afacerile din ambele ţări.

De asemenea, oficialii au discutat îmbunătăţirea cooperării generale între cele două state, se arată în comunicatul Ministerului Economiei de la Belgrad.

Atanaskovic şi Davidoiu au convenit că nivelul cooperării economice bilaterale este bun şi că, în pofida crizei provocate de pandemie, volumul comerţului este în creştere, ajungând la 1,82 miliarde de euro în 2020.

„Înfiinţarea unei Camere de Comerţ comune are o importanţă deosebită. Există de asemenea loc pentru îmbunătăţirea cooperării în domeniul investiţiilor. Acesta este doar începutul, ne aşteaptă o muncă suplimentară pentru a îndeplini chestiunile de interes comun", a declarat Atanaskovic.

Oficialul român a apreciat că există mult mai multe oportunităţi pentru îmbunătăţirea cooperării, iar criza a demonstrat că ar trebui să existe o mai mare flexibilitate în rândul ţărilor vecine.

Citeste si:
BILANȚUL COVID-19: 1.632 de cazuri noi | 94 decese | 1.100 pacienți...
BILANȚUL COVID-19: 1.632 de...

„Dorinţa părţii române este ca activitatea comitetului comun de cooperare economică să fie reluată, iar copreşedinţii să fie desemnaţi la nivel ministerial, din diverse zone, cum ar fi sectorul energiei, economia, comerţul, turismul şi transporturile", a declarat Davidoiu potrivit Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.