Prim-ministrul Florin Cîţu afirmă că revenirea economiei în "V" este "o certitudine", după ce, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, în trimestrul IV din 2020 economia României a crescut cu 5,3%.

"Economia României, performanţă care spulberă estimările apocaliptice! În trimestrul IV din 2020 economia României a crescut cu 5,3%!!! O performanţă fantastică. Cea mai rapidă revenire a economiei din istorie. Am promis. Am făcut. Am avut dreptate. Revenirea economiei în V, o certitudine!", susţine Florin Cîţu, marţi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El reaminteşte că în 2020 economia României, alături de cea globală, a fost lovită de cea mai mare criză din ultima sută de ani.

"Cu toate acestea, s-a contractat cu doar 3,9%. Am luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic şi am spulberat toate estimările apocaliptice. Împreună am reuşit să redresăm economia şi să avem acest rezultat. România a performat în 2020 cu 5% mai bine decât estimările iniţiale şi în medie cu 2,5% mai bine decât toate estimările publicate de instituţiile internaţionale, CE, agenţiile de rating şi instituţiile financiare", adaugă Cîţu.

Premierul punctează că 2021 este anul reformelor şi al investiţiilor.

"Nu ne oprim aici. Anul acesta este anul reformelor şi al investiţiilor. Corectăm 30 de ani de amânări şi de populism. În acest prim mandat, de 4 ani, promit să pun economia pe o traiectorie de creştere economică sustenabilă şi să creez un mediu economic în care toţi românii au şansa de reuşi", mai afirmă Cîţu.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Februarie 2021 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.