Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că zvonurile privind tăierea salariilor sau majorarea taxelor nu sunt adevărate. Acesta a ținu să sublinieze că noul program de guvernare al PNL se bazează pe investiții, pentru a crește economia țării.

Ministrul Economiei a declarat, în legătură cu înghețarea salariilor, că s-a referit la demnitari, cărora deja le-au fost înghețate salariile încă de la începutul anului 2020.

Eu nu cred în domnul Valentin Lazea (economistul șef al BNR, cel care afirma recent că deficitul bugetar e prea mare și că se impun ajustări la cheltuielile de stat – n.red). El este discipolul domnului Georgescu. Infirm categoric că ne pregătim să dăm oameni afară sau că tăiem salarii. Este exclus (…) Eu când am vorbit despre înghețarea salariilor, m-am referit la demnitari. De altfel, de la 1 ianuarie 2020 au fost deja îngheţate salariile demnitarilor. Prin demnitari înțelegând parlamentari, miniştri, preşedinţi de consilii judeţene (…) Acum, dacă PSD răstălmăceşte este cu totul altceva”, a declarat Virgil Popescu.

Printre proiectele la care a făcut referire atunci când a vorbit despre creșterea economică, Virgil Popescu a spus despre planul Romgaz, care va prelua 50% din zăcământul de gaze Neptun Deep, deţinută momentan de ExxonMobil.

Ne dorim să începem cât mai repede exploatarea în zona Neptun (Marea Neagră). Partenerul nostru, Exxon vrea să vândă, iar Romgaz a luat decizia să cumpere întreaga parte de 50%. În acest fel, statul va deține jumătate din participație, iar împreună cu Petrom îmi doresc să înceapă exploatarea cât mai curând”, a mai spus ministrul Economiei, potrivit g4media.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2020 - 07 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.