Companiile au înregistrat în octombrie 2020, cu 73% mai multe aplicări la joburi comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, angajaţii din domeniul financiar fiind cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă, în ultima lună.

„La nivelul întregii pieţe, candidaţii au căutat în octombrie noi oportunităţi profesionale într-un ritm mai accelerat cu 5% faţă de luna precedentă, iar comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut numărul total de aplicări a crescut cu 73% în octombrie 2020. În luna octombrie, candidaţii din domeniul financiar-contabil au fost cei mai activi în căutarea unui nou job, cu un total de peste 30.000 de căutări pentru un job în acest domeniu efectuate în ultima lună pe platforma BestJobs", se menţionează în comunicatul transmis de BestJobs.

Potrivit sursei citate, primele trei poziţii în topul căutărilor efectuate de candidaţii români în luna octombrie sunt ocupate de joburile din domeniile financiar - contabilitate, transport şi resurse umane, cu aproximativ 70.000 de căutări în total.

Angajaţii din domeniile medical&pharma şi IT&C au continuat şi ei să fie activi în căutarea unui nou job şi în această lună, cu un total de peste 25.000 de căutări. În acelaşi timp, rămâne crescut interesul pentru locuri de muncă remote, cu peste 20.000 de căutări în luna octombrie pentru joburi în care activitatea de zi cu zi poate fi desfăşurată în sistem work from home.

Pe de altă parte, sursa citată subliniază că în perioada menţionată companiile au făcut angajări în principal pe poziţii cu rol administrativ - 32,4% din totalul angajărilor, urmate de poziţii de vânzări (19,7%) şi de muncitori calificaţi (10,5%). În total, 8 din 10 poziţii pe care companiile au căutat să le acopere au fost din categoria white collar (angajaţi cu activitate de birou), în timp ce aproape 11% au fost poziţii din categoria blue collar (lucrători/muncitori calificaţi), iar puţin peste 8% din categoria gold (poziţii de management/coordonare).

Citeste si:
PSD îl critică pe Cîțu: „Cîțu, tu minți non-stop pe banii țării”
PSD îl critică pe Cîțu:...

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus în luna octombrie de către Enel (3.024 aplicanţi), MobRog Company (2.203 aplicanţi), Alpha Bank România (2.131 aplicanţi), Bhip (2.037 aplicanţi), UniCredit Bank (1.936 aplicanţi) şi Next Business Solutions (1.914 aplicanţi).

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, cu o experienţă de peste 18 ani în domeniu. Platforma are un număr de peste 2,5 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii şi peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în ţară, cât şi în străinătate, informează Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.