Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, susține că România trebuie să plătească anul acesta aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globală era pe creștere.

Potrivit acestuia, peste câteva zile trebuie achitată o sumă de 10 miliarde de lei în contul unui împrumut din august 2017.

Marcel Ciolacu, veți plăti TOȚI pentru distrugerea economiei! PSD a distrus economia României.

În 2020 trebuie să plătim aproape 50 de MILIARDE lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globala avea creștere economică. Ca să fie clar, aproximativ 50 de MILIARDE LEI doar în 2020.

Peste câteva zile trebuie să plătim aproape 10 miliarde lei pentru un împrumut făcut de Dragnea și Ciolacu în august 2017. Nu era nicio criza economică. Din contră. Economia globală o ducea foarte bine. În loc să reducă cheltuielile PSD, total IRESPONSABIL, a crescut deficitul bugetar și împrumuturile.

Daca PSD nu ar fi cheltuit acești bani pentru partid și nu ar fi crescut deficitul acum puteam să-i folosim pentru sănătate. Un guvern responsabil ar fi avut surplus la buget în perioada de creștere economică. Da, Dragnea, Ciolacu, Grindeanu și gașca lor, pe lângă OUG 13 au transferat bani de la buget în buzunarele proprii. Până și Grecia a ajuns la surplus bugetar în perioada de creștere economică din ultimii ani.

Retail jobs

Este îngrozitor cum și-au bătut joc de România. Din puntcul meu de vedere, așa arată o strategie premeditată de distrugere a economiei naționale și pentru asta vor raspunde toți”, a scris pe pagina sa de Facebook Florin Cîțu.

PSD: „Guvernul care s-a împrumutat pe o sută de ani!”

Reacția ministrului Finanțelor vinde după ce PSD l-a acuzat că a împrumutat 85 de miliarde de lei în 11 luni, iar „viitorul este amanetat”.

Guvernul care s-a împrumutat pe o sută de ani! 85 de miliarde împrumutați de Cîțu în 11 luni. Cîțu este un șarlatan! Ministerul Finanțelor Publice a publicat abia acum, cu mare întârziere, cifrele privind datoria guvernamentală în PIB.

Record istoric absolut în România. Ponderea datoriei în PIB făcută de Cîțu a crescut de la 34,6% din PIB în octombrie 2019 la 42,8% din PIB în august 2020! Datoria guvernamentală a depășit 450 de miliarde de lei! Plus 85 miliarde de lei în doar 11 luni la datorie, față de plus 79 miliarde lei în 2 ani și 10 luni de guvernare social democrată. În 11 luni cât în trei ani!

Citeste si:
Românii își cer înapoi banii dați pe facturi pentru caloriferele reci
Apă rece la preț de apă...

Viitorul este amanetat. Având în vedere viteza de împrumut de aproape 8 miliarde lei pe lună, trei generații de aici înainte vom plăti împrumuturile făcute de Cîțu și guvernarea PNL. Unde sunt banii?”, a transmis PSD.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Octombrie 2020 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.