Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat, într-o postare pe Facebook, „vești bune din economie”. Acesta susține că investițiile care au contribuit la creșterea economică de 0,4% în trimestrul al II-lea și creșterea salariului mediu cu 8,1% față de iulie 2019, sunt semne ale revenirii economice.

Vești bune din economie, în contextul celei mai mari crize economice din ultima sută de ani. În trimestrul II economia a fost afectată de aproape două luni de stare de urgență. Totuși, investițiile au avut o contribuție pozitivă la creșterea economică de 0.4 puncte procentuale. Nu cred că sunt multe țâri care pot arata o astfel de performanță. A doua veste bună, în iulie câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,1% față de iulie 2019. Această CREȘTERE a venitului NET de care beneficiază milioane de români este foarte importantă, mai ales în contextul crizei economice globale”, a

Ministrul Finanțelor susuține că „pentru a menține ritmul și a asigura revenirea rapida a economiei este nevoie că politica fiscală și monetară să lucreze împreună”.

Spațiul fiscal este limitatat dar mai este loc de relaxare pe partea de politica monetară, atât la dobânzi cât și la rezerve minime obligatorii. Injecția de lichiditate în economie de până acum a funcționat perfect. Trebuie să continuăm”, a mai scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

INS a publicat, marți, date provizorii, potrivit cărora Produsul Intern Brut în trimestrul II a fost mai mic cu 12,3%, comparativ cu trimestrul I din 2020.

Citeste si:
Cîțu: „PSD a votat să crească deficitul bugetar la 15% în 2020”
Cîțu: „PSD a votat să crească...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

Cu toate astea, câștigul salarial mediu nominal net a fost 3.372 lei, în creștere față de luna precedentă cu 74 de lei (+2,2%), potrivit datelor INS, iar câștigul salarial mediu nominal brut a fost 5.468 lei, în iulie 2020, cu 99 de lei, respectiv 1,8%, mai mare decât în iunie 2020.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.