Institutul Național de Statistică a publicat rapoartele conform cărora prețurile de consum au crescut cu 2,8% în luna iulie 2020, comparativ cu luna iulie 2019. Față de iulie 2019, prețurile mărfurilor alimentare au crescut cu 5,57%, mărfurile nealimentare cu 0,88%, iar prețurile serviciilor cu 3%.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că prețurile la bunurile alimentare au scăzut față de luna iulie, iar puterea de cumpărare a românilor a crescut. Ministrul este contrazis de către cei de la INS, care arată că prețurile au crescut.

„Datele oficiale distrug propaganda PSD-ista. În luna iulie prețurile au STAGNAT. Mai mult la bunurile alimentare prețurile AU SCĂZUT față de luna precedentă. Ieri INS a anunțat că veniturile nete au crescut și față de luna anterioara dar și față de anul precedent. Puterea de cumpărare a romanilor creste în perioada de criza economică globală.

Asta înseamnă guvernare liberală. O guvernare care este în folosul TUTUROR românilor. De prețuri mici și care SCAD beneficiază toți românii. Dar mai ales cei cu venituri mici”, a spus ministrul pe Facebook.

De asemenea, acesta a reamintit că în perioada 2017-2019 Romania a avut cea mai mare rată a inflației din UE trei ani la rând, din cauza faptului că social-democrații votau legi care „au distrus economia și au făcut ca prețurile să explodeze”.

„Am demontat și această minciuna a PSD-istilor. Nu au guvernat niciodată pentru romani. Iar pe romanii cu venituri mici i-au taxat de doua ori- inflație și creșterea taxelor. Scăpăm România de PSD. Mai este puțin”, mai scrie Florin Cîțu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 August 2020 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.