Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat o statistică cu privire la piața muncii, explicând că numărul românilor angajați de acum este mai mare decât cel din timpul guvernării PSD.

Bravo, România mea care muncește! Mulțumesc! România are în luna iulie cu doar 644 angajați mai puțin ca la 1 ianuarie 2020. Piața muncii își revine! Munca este încurajată în Guvernarea PNL. Afacerile respiră libertate fără Dragnea&Vâlcov&Teodorovici&LOV&Budăi. Acesta este adevărul!”, a scris Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii susține că „realitatea, pe care PSD nu vrea să o vedeți” este că, la începutul anului 2020 acum erau 5.582.008 de salariați, iar acum sunt 5.581.364 de salariați, cu 66.000 mai mult decât în timpul guvernării PSD.

La începutul anului 2019, pe vremea PSD, când plecau românii din țară pentru că nu mai aveau speranță că se îndreaptă lucrurile, erau 5.515.354 salariați (minus 66.000 în dreptul guvernării PSD față de cea a PNL). În iulie 2018, pe vremea când Ministerul Muncii era condus de Olguța Vasilescu, erau 5.573.683 salariați (minus 7 000 față de perioada guvernării PNL)”, a mai scris Violeta Alexandru.

Ministrul îl acuză pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, că „împrăștie minciuni”, pentru că „nu știe să citescă cifre”.

Am comunicat o vreme numărul contractelor întrerupte. Nu o să o mai facem pentru că PSD - Ciolacu, neștiind să citească cifre, împrăștie minciuni. 600.000 de contracte întrerupte în pandemie NU înseamnă că avem 600.000 de șomeri. O parte dintre ei aveau, de exemplu, mai multe contracte. Unii angajatori au preferat să închidă contracte și să deschidă altele noi”, explică ministrul Muncii.

Violeta Alexandru spune că se bucură pentru românii care au reușit să reintre în câmpul muncii.

Vă spun sincer: mă bucură fiecare contract nou. Înseamnă că un om muncește iar familia lui este liniștită din acest punct de vedere. Pentru cei care mă văd că muncesc mult, în fiecare zi - acesta este modul meu de a-i respecta pe românii care muncesc sau care au muncit și sunt la pensie”, a conchis ministrul.

Citeste si:
Nicușor Dan: Violeta Alexandru - o profesionistă în administrație;...
Nicușor Dan: Violeta...


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Iulie 2020 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.