"Daca observam declaratiile facute si de membri ai Guvernului, si de nemembri ai Guvernului la televizor, atunci putem sa constatam ca exista o tendinta accentuata in randul PSD de a arunca vina pentru inflatie si pentru cresterea dobanzilor in curtea BNR. El a mai spus ca trebuie sa inteleaga toata lumea, inclusiv PSD, Guvernul, presedintele Camerei Deputatilor, ca cea mai importanta calitate a BNR este independenta din punct de vedere politic, fiind o conditie esentiala de membru UE. (...)

Eu cred ca trebuie sa inteleaga toata lumea, inclusiv Guvernul, PSD, presedintele Camerei si asa mai departe, ca cea mai mare calitate a BNR este independenta. BNR nu trebuie sa faca politica guvernamentala, dar, pe de alta parte, este evident ca trebuie sa vorbeasca impreuna si trebuie sa incerce, in masura independentei fiecaruia, sa isi armonizeze politicile in interesul Romaniei", a sustinut seful statului, citat de antena.ro.

Presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa aiba vineri o intalnire cu prim-ministrul Viorica Dancila pe tema armonizarii politicilor BNR cu politicile fiscale guvernamentale.