Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat luni, la Constanta, ca aproape 20 de mii de companii au aplicat in cadrul programului Start-Up Nation, foarte multe dintre acestea obtinand punctajul maxim de 100 de puncte. Varsta medie a celor care au aplicat este de 36 de ani, 55 la suta dintre ei fiind barbati si 45 la suta femei.

Ilan Laufer a participat luni, la Constanta, la “Start Up Nation Summit –Autumn Edition 2017” – eveniment organizat de Agentia pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului Constanta in colaborare cu Universitatea Ovidius.

Ministrul a spus cu acest prilej ca aproape 20 de mii de companii au aplicat in cadrul acestui program, foarte multe dintre acestea obtinand punctaje intre 95 si 100.

“Peste 19 mii, aproape 20 de mii de companii, au aplicat fiindca am promis si am livrat ce am promis. Am promis ca va fi usor de aplicat, am promis ca totul se va face transparent, am promis ca vom crea o aplicatie in care veti putea sa incarcati planul de afaceri fara sa fiti nevoiti sa plecati de la calculator, fara sa fiti nevoiti sa stati la cozi si ne-am tinut de cuvant. Partea care ma bucura foarte mult este aceea ca sunt foarte multe societati care au obtinut punctajul maxim de 100 de puncte, foarte multe cu 95 de puncte”, a afirmat Ilan Laufer.

El a precizat ca prin aceste proiect a fost creat un interes real pentru antreprenoriat, iar aceste companii vor aduce plus valoare in economie.

“Prin proiectele care au intrat la finantare, aducem in economie 21 de mii de tineri antreprenori si lucrul asta ma bucura enorm de mult. Am reusit sa cream un interes real pentru antreprenoriat, am reusit sa facem un pas urias in dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Romania si am reusit sa aducem companii care sa creeze plus valoare. Planurile de afacere cu 95 si100 de puncte sunt planuri care in mod real creeaza plus valoare in economie”, a explicat ministrul.

Ilan Laufer a precizat ca varsta medie a celor care au aplicat este de 36 de ani, iar dintre cei care s-au inscris in program 55 la suta sunt barbati si 45 la suta femei, scrie News.ro.

Potrivit datelor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, in topul activitatilor pentru care s-a solicitat finantare in cadrul programului “Start-Up Nation” se afla productia de mobilier, panificatie si mase plastice.

Programul Start-Up Nation are, in acest an, o finantare de 1,71 miliarde lei, care asigura, in temeiul legii, suportul activitatii a 10.000 de noi firme infiintate dupa 31 ianuarie 2017. O noua sesiune a programului ar urma sa aiba loc anul viitor.

Citeste si:
Ministrul „Playboy” din Guvernul Tudose, pe primul loc la Camera...
Ilan Laufer, ministrul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.