Vicepremierul Daniel Constantin a declarat, duminica, la Digi 24, ca in Guvern exista o "discutie" pe tema introducerii unor impozite diferentiate pentru anumite tipuri de venituri, masura ce ar putea sa se aplice din 2018, insa da asigurari ca nu va fi modificata cota unica de 16% in integralitate.

Intrebat daca se ia in calcul de catre Guvern anularea cotei unice, Constantin a spus ca exista discutii privind o posibila impozitare progresiva.

"Aici stiti ca este o discutie, nu neaparat, dar exista o discutie ca din 2018 sa se vina cu acea impozitare, cum sa spun, in functie de veniturile pe care le au cetatenii. Asta este o discutie pe care o vom avea la momentul respectiv", a spus el.

Aceste discutii ar urma sa aiba loc in cursul anului 2017. Ulterior, intrebat din nou daca se va renunta la cota unica, vicepremierul a precizat ca ea va ramane, dar vor fi introduse noi forme de impozitare pe venit, scrie News.ro.

"Cota unica ramane, dar sunt alte forme pentru alte tipuri de venituri care se vor lua in calcul", a explicat el.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a anuntat vineri, la inceputul sedintei de Guvern, ca angajamentele bugetare care urmeaza a fi adoptate, precum majorarea salariului minim, a pensiilor si a burselor pentru studenti, sunt insotite de masuri de suplimentare a veniturilor la buget, precum eliminarea plafonului CAS si CASS pentru cei care au salarii de cinci ori mai mari decat salariul mediu, astfel incat exista ”o balanta” intre venituri si cheltuieli.

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, sustine ca declaratiile facute de premierul Sorin Grindeanu in debutul sedintei de Guvern de vineri confirma faptul ca social-democratii vor sa elimine cota unica si sa introduca o impozitare bazata pe cote progresive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.