Potrivit Rompan, industria autohtona de morarit si panificatie se confrunta cu un deficit de forta de munca din cauza salariilor reduse din sector, dar si a ajutoarelor sociale care s-au dat in ultimii ani si care "au stricat complet conceptul de munca".
"Din pacate, cea mai mare problema a sectorului de panificatie in momentul de fata este forta de munca. Avem mari probleme, intrucat aceste ajutoare care s-au dat ani de zile au stricat complet conceptul de munca si, ca sa fiu direct, nu prea mai exista dor de munca. Noi ne lovim acum de acest lucru pentru ca multi se bucura ca intra in somaj, isi iau somajul, dar lucreaza 'la negru' si asa se face si evaziune fiscala", a declarat presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase - ROMPAN, Aurel Popescu.

Acesta sustine ca unele firme au solicitat patronatului sa se adreseze ambasadelor prezente in Romania pentru a aduce muncitori din strainatate, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.