Lotul 3 al autostrazii A1 Sibiu - Orastie, intre Saliste si Cunta, va fi redeschis circulatiei rutiere luni incepand cu ora 14:00, dupa ce lucrarile de reparatie a "gropii" de la km 60 au fost finalizate de catre Compania de Autostrazi.

Autostrada a fost inchisa in septembhrie 2015, la aproape un an de la deschiderea prematura in toiul campaniei prezidentiale, si a fost demolata pe o portiune de 200 de metri din cauza ca au aparut denivelari si fisuri in asfalt.

Compania de Autostrazi anunta ca luni de la ora 14 va fi redeschisa circulatia dupa ce duminica, reprezentanti ai Politiei Rutiere si Comisia de Inspectie Tehnica au inspectat lucrarile executate pe sectorul cuprins intre km 60+500 - km 60+600 si au analizat si celalalte puncte remediate de pe lotul 3.

"Comisia a constatat ca sunt indeplinite conditiile necesare deschiderii traficului rutier in deplina siguranta", transmite CNADNR.

"Au fost verificate testele efectuate de catre CESTRIN cu echipamente specializate privind capacitatea portanta, rugozitatea si planeitatea sectorului de autostrada Cunta ¬ Saliste. La fazele determinante pe timpul executiei lucrarilor de remedire a participat si Inspectoratul de Stat in Constructii, conform legislatiei in vigoare. Laboratorul propriu al D.R.D.P. Cluj a asigurat asistenta tehnica de specialitate pe timpul executarii lucrarilor", potrivit Companiei de Autostrazi.

"Am finalizat lucrarile la Orastie - Sibiu in regie proprie. Subliniez, in regia proprie a companiei de drumuri. A fost un proiect care ne-a pus la incercare, dar care a demarat o noua abordare a proiectelor pe care le avem in perspectiva. Acest proiect a fost o piatra de incercare atat pentru echipa care a lucrat efectiv - ingineri, responsabili cu calitatea, mecanici, soferi, muncitori...dar mai ales pentru echipa care a manageriat acest proiect.", a declarat directorul general al CNADNR, Catalin Homor citat de HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.