Industria hainelor contrafacute produce miliarde de euro, la nivel global. Iar Romania este printre pietele de desfacere preferate ale acestor comercianti.

Autoritatile vorbesc despre o evaziune fiscala uriasa, dar si despre riscuri pentru sanatate, cand vine vorba despre acest fenomen. Aduse, in special, din Asia, prin porturile de la Marea Neagra, in magazinele romanilor, hainele contrafacute au ajuns sa ocupe aproape jumatate din piata, spun unii specialisti. Se vand atat in bazaruri, cat si in magazine centrale sau, mai nou, online. Iar consumatorii, pacaliti de etichete si reclame, nu cunosc ce cumpara.

Intr-o fabrica de textile din Vrancea se produc haine pentru mari branduri din Anglia sau Spania. Este doar unul dintre punctele de lucru din Romania unde se fabrica imbracaminte „de firma”. Paradoxal insa, piata autohtona este invadata de produse contrafacute.

Vezi ancheta "Din interior", pe Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.