Plafonul pentru programul "Prima Casa" va fi suplimentat in luna septembrie, a declarat marti seara ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

Totodata, ea a spus ca in octombrie va fi finalizata o strategie pe termen mediu, de cinci ani, pentru acest program, astfel incat toate partile implicate sa isi poata face planuri pe un astfel de termen.

"Programul va fi suplimentat in septembrie pentru 2016 si in octombrie vom avea o strategie pentru acest program pe termen mediu, de cinci ani, astfel incat sa evitam eventualele sincope in derularea programului", a precizat ministrul Finantelor, la Realitatea Tv.

Potrivit acesteia, cererea de finantari pe "Prima Casa" a crescut foarte mult in perioada discutiilor cu privire la Legea darii in plata, iar acum se intampla la fel pentru ca "oamenii nu stiu daca programul va mai fi la anul sau nu".

Ministrul Finantelor a precizat ca si in acest caz este nevoie de predictibilitate, astfel incat atat cetatenii cat si dezvoltatorii imobiliari sa isi poata face planuri pe termen mediu, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.