Taxa pe valoarea adaugata (TVA) va fi redusa, incepand de luni, pentru noi servicii, precum si pentru livrarea unei anumite categorii de produse din domeniul agriculturii.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 32/2016 pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 488 din 30 iunie. De altfel, documentul a adus mai multe noutati Codului fiscal, iar printre acestea se regasesc si noi prevederi referitoare la cota de TVA.

Concret, potrivit actului normativ, TVA pentru livrarea de produse folosite pentru productia agricola si pentru prestarile de servicii specifice de tipul celor folosite in sectorul agricol va scadea de la 20%, cat este in prezent, la 9%, transmite avocatnet.ro.

Astfel, din 1 august, se va aplica o cota de TVA de 9% pentru „livrarea celor mai importante produse utilizate pentru productia agricola, respectiv: ingrasaminte, pesticide, seminte si alte produse agricole destinate insamantarii sau plantarii, precum si pentru prestarile de servicii specifice de tipul celor utilizate in sectorul agricol, cum sunt: arat, semanat, prasit, ierbicidat, recoltat, fertilizat, greblat, balotat”, asa cum reiese dintr-un comunicat recent al Guvernului.

Potrivit proiectului de ordin comun al MFP si MADR, cota redusa de TVA de 9% se va aplica pentru livrarea unor bunuri incadrate in anumite coduri din Nomenclatura combinata. Vorbim aici despre ingrasaminte, pesticide si seminte si alte produse agricole destinate insamantarii sau plantarii.

In ceea ce priveste prestarile de servicii folosite in sectorul agricol, proiectul de ordin contine o lista ce cuprinde 34 de elemente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.