Directia Generala Antifrauda Fiscala va verifica toti comerciantii suspecti de utilizarea facturilor fictive.

"Inregistrarea in evidentele contabile a facturilor false este o practica frauduloasa care genereaza consecinte negative atat in plan economic cat si social.

Printre cele mai frecvente forme de manifestare ale acestui flagel, inspectorii antifrauda au identificat:

  • achizitii fictive in scopul diminuarii bazei impozabile, a caror consecinta este prejudicierea bugetului general consolidat
  • facturi utilizate pentru justificarea unor bunuri achizitionate fara documente legale,
  • facturi utilizate pentru justificarea decontarii unor cheltuieli de catre asociati/angajati
  • achizitii fictive in scopul obtinerii de lichiditati utilizate de catre asociati/administratori la plata muncii subdeclarate/nedeclarate, in acte de coruptie etc.

Combaterea acestui fenomen reprezinta una dintre prioritatile Directiei Generale Antifrauda Fiscala, iar in ultimii ani, ca urmare a eforturilor depuse, a fost inregistrata o diminuare considerabila.

In acest context, incepand cu luna iulie, inspectorii antifrauda declanseaza operatiunea ”Apollo”, care va viza atat firmele care emit facturi false, cat si pe cele care utilizeaza aceste facturi.", se arata in comunicatul ANAF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.