"Romania este tara asistatilor sociali." este o relatare falsa a situatiei reale din tara noastra.

Ajutoarele sociale si ajutoarele de somaj sunt adesea blamate ca incurajand lenea si descuranjand munca. Cifrele publicate de monitorulsocial.ro ne arata insa realitatea.

Atat ajutoarele de somaj, cat si cele sociale sunt mici va valoare, iar numarul de beneficiari se afla in scadere. In 2015 mai putin de 500.000 de persoane erau beneficiari de ajutor de somaj de somaj de ajutor social. Se constata insa faptul ca in timp ce numarul de beneficiari de indemnizatii de somaj scade vertiginos, numarul beneficiarilor de ajutoare sociale creste.

Indemnizatia de somaj se poate acorda pentru cel mult 12 luni, iar acest lucru este valabil pentru persoanele care au cotizat mai bine de 10 ani la bugetul de stat.

Cuantumul indemnizatiilor acordate lunar somerilor depasesc usor 500 de lei, in functie de anii in care s-a cotizat la bugetul de stat. Se acorda un "bonus" de 10% la somaj pentru cei care au fost in campul muncii pentru o perioada mai mare de 20 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.