In contextul intensificarii actiunilor de control pe fondul cresterii cererii si a consumului de bunuri si servicii, in prima saptamana de la intensificarea actiunilor de control operativ (06–12 iunie 2016) la nivelul intregii tari au fost verificati 450 de contribuabili.

Au fost stabilite sume in valoare totala de 3.410.774 lei (amenzi si confiscari).
S-au aplicat 623 sanctiuni contraventionale (amenzi si avertismente) in valoare de 3.119.600 lei si s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite si bunuri in valoare totala de 291.174 lei.

Totodata, s-a dispus suspendarea activitatii a 8 operatori economici (4 pentru neutilizarea casei de marcat, 2 pentru lipsa casei de marcat si 2 pentru detinerea de produse accizabile fara marcaje corespunzatoare).

Pentru asigurarea recuperarii sumelor sustrase de la plata catre bugetul consolidat al statului, au fost instituite 2 masuri asiguratorii asupra unor active patrimoniale identificate in valoare totala de 211.928 lei, relateaza ANAF in comunicat.

ANAF reaminteste ca inspectorii antifrauda vor documenta si organiza, in regim intensiv, actiuni operative de monitorizare si control antifrauda, inclusiv in zile de sambata si duminica, care vor viza urmatoarele sectoare:

  • domeniul recoltarii cerealelor, moraritului si panificatiei;
  • centre comerciale angro din zone cu risc fiscal si cu activitate semnificativa,
restaurante, baruri, cluburi;
  • zone cu aglomerare de comercianti en-detail cu risc fiscal ridicat;
  • prestari de servicii direct catre populatie: turistice/agrement, sportive/medicale de estetica/intretinere, intretinere si reparatii auto;
  • livrari de bunuri cu amanuntul catre populatie: agroalimentare, imbracaminte si incaltaminte, menaj, materiale de constructii, jucarii, electrice.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.