Efectul revenirii economice din ultimii ani care se simte in toate domeniile de activitate, inclusiv in turism. De fapt, analistii estimeaza ca 2016 ar putea fi cel mai bun an pentru turismul romanesc din ultimul deceniu.

Imbunatatirea conditiilor economice au avut un aport semnificativ la incasarile inregistrate in ultimii ani de agentiile de turism. Nivelul estimat de analisti este cu 2 miliarde de lei mai mare decat cel inregistrat in 2010. Atata doar ca in acea perioada Romania se afla in plina criza economica, iar cea mai dura masura de austeritate careia trebuiau sa ii faca fata era reducerea cu 25 % a salariilor. Asa se face ca printre primele lucruri la care romani alegeau sa renunte erau vacantele.

Avansul din sectorul turistic este sustinut si de incasarile celor mai mari agentii de turism de la noi. De pilda, Eurolines a raportat o cifra de afaceri de aproape trei sute de milioane de lei, fiind urmata de Perfect Tour si Christian Tour, cu o cifra de afaceri de peste doua sute de milioane de lei. Iar numarul companiilor care activeaza in domeniul turismului romanesc a depasit trei mii.

Pe de alta parte, cresterea cifrei de afaceri este sustinuta si de reducerea fiscalitatii. Scaderea cu patru procente a taxei pe valoare adaugata, dar si cresterea constanta a salariilor au avut un cuvant de spus, caci romanilor le-au ramas mai multi bani de cheltuit, relateaza DIGI24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.