Business 29 Mai 2016 14:15
Forta de munca este o mare problema in Dolj, acesta fiind al doilea judet din tara dupa numarul de someri, dar sa gasesti un muncitor este la limita consumului nervos, spune Virgil Fira, administratorul companiei Moviplast Dolj.
"Nimeni nu vrea sa invete, sa munceasca pe un salariu putin mai mare decat minimul pe economie, sa-si asume un risc. Majorarea salariului minim ne-a afectat pentru ca aceasta masura a determinat cresterea salariului in multe firme a unei bune parti din salariati. Oamenii nu vor sa munceasca, vor salarii foarte mari, aud de salariile medii pe economie, dar atunci cand ii pui sa faca ceva sau ii intrebi pentru ce-si doresc acest salariu, spun ca nu stiu nimic din ce vor face, dar vor invata", spune managerul.

Virgil Fira precizeaza ca, daca ar fi la Palatul Victoria, ar infiinta scoli profesionale, ar revizui legea insolventei si ar investi in sanatate:"Putem vedea ca multe proiecte se construiesc cu firme din strainatate, proiecte pe care putea sa le faca si Romania, dar asta este politica firmelor straine".

Moviplast, specializata in productia de mase plastice, vinde doar 2% din productie in Dolj, exporturile reprezentand circa 40%. Firma, cu 116 angajati, a raportat in 2014 afaceri de 27,8 milioane lei si un profit de un milion lei, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.