Ministrul de finante al Marii Britanii, George Osborne, va folosi publicatia unui analist al Trezoreriei pentru a explica potentialele consecinte pentru Marea Britanie a unui vot in favoarea parasirii Uniunii Europene.

Osborne de asemenea planuieste sa avertizeze despre pericolele economiei britanice in cazul unui vor favorabil iesirii din UE. Raportul va arata ca Brexitul va cauza daune permanente, nu temporare, din cauza comertului si investitiilor, care vor scadea semnificativ. Odata cu acestea, veniturile guvernului vor scadea de asemenea puternic, iar cheltuielile publice precum cele cu sanatatea sau apararea vor fi taiate, scrie Bloomberg, potrivit MEDIAFAX.

Un eventual Brexit ar duce la scaderea PIB-ului Marii Britanii cu pana la 6%, ceea ce ar face ca fiecare gospodarie sa piarda 6.090 de dolari pana in 2030.

"Daca parasim Uniunea Europeana, acestea sunt faptele: Marea Britanie va fi permanent mai saraca, la fel si familiile britanice", a spus Osborne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.