Compania aeriana low-cost Wizz Air a anuntat, miercuri, deschiderea unei curse Suceava-Londra cu o frecventa de patru curse pe saptamana care va incepe sa opereze din 19 august.

Directorul de comunicare al Wizz Air, Doug Oliver, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca din luna august compania va opera curse spre aeroportul Luton din Londra cu patru frecvente pe saptamana.

El a spus ca aceasta companie a ajuns la 20 de milioane de pasageri si opereaza cu avioane Airbus A320, dar urmeaza sa opereze si cu A321 din luna mai.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Mariuta, a declarat ca aeroportul sucevean poate deservi orice aeronava a companiei Wizz Air.

”Cu modestie va spun ca putem deservi aceste aeronave. Avem dotari pe masura”, a spus Mariuta.

El a adaugat ca pe aeroport se pot procesa 200-250 de pasageri pe ora si ca autoritatile judetene isi indreapta atentia acum spre dezvoltarea terminalului
al doilea.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, a spus la randul sau ca discutiile cu Wizz Air se poarta de un an, iar acum incepe colaborarea cu acest operator aerian pe cursa Suceava-Londra.

”E un lucru mai putin obisnuit ca o companie sa deschida o noua ruta cu patru zboruri pe saptamana”, a declarat Nechifor.

El a adaugat ca isi doreste ca pasagerii care vor calatori dinspre Londra spre Suceava sa fie si turisti care sa viziteze zona.

Nechifor a mai spus ca autoritatile judetene au in vedere si zboruri directe spre Barcelona in Spania, Torino, Milano sau Roma in Italia, dar si Bruxelles in Belgia, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.