Temerile legate de Brexit nu doar ca au lovit puternic lira sterlina, dar au sters cel mai mare avans trimestrial pe care l-a avut euro in ultimii cinci ani, potrivit Bayerische Landesbank.

"Brexitul nu reprezinta un risc doar pentru Marea Britanie si pentru lira, ci si pentru euro. Este greu sa spui cand si unde este cel mai mare risc. Cei mai multi oameni spera ca Marea Britanie va ramane in UE, dar nimeni nu poate fi sigur, pentru ca avem refugiati, atacuri teroriste, multe evenimente care i-ar putea determina pe britanici sa iasa din spatiul comunitar", a spus Wolfgag Kiener de la Bayerische Landesbank, citat de Bloomberg si preluat de MEDIAFAX.

In conditiile in care referendumul din 23 iunie se apropie rapid, iar evenimente precum exploziile din Bruxelles influenteaza puternic rezultatele, strategii incearca sa evalueze impactul asupra intregului bloc comunitar. Un exit al Marii Britanii ar putea pune in discutie intregul proiect european si ar putea inspira mai multe referendumuri in alte tari UE.

BayernLB estimeaza cu euro va scadea la 1,09 dolari pana la 30 iunie si la 1,04 dolari pana la finalul anului, comparativ cu 1,1382 dolari marti dimineata. Estimarea este bazata pe faptul ca Marea Britanie va ramane in UE, iar scaderile vor fi pe fondul unei incertitudini legate de aceasta situatie.​


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.