Business28 Martie 201614:58

Lectura de un minut

Numarul mediu de pensionari a scazut in 2015 cu 51 mii de persoane fata de anul precedent.

In 2014 numarul mediu de pensionari fiind de 5306 mii persoane, iar raportul dintre numarul mediu de pensionari de asigurari sociale de stat si cel al salariatilor fiind de 10 la 10, potrivit datelor INS.

In acelasi timp, pensia medie lunara a fost de 892 lei, mai mare cu 5,4% fata de anul precedent, in timp ce pensia medie de asigurari sociale de stat a fost de 886 lei, iar raportul dintre pensia medie de asigurari sociale de stat pentru limita de varsta cu stagiu complet de cotizare (fara impozit si fara contributia de asigurari sociale de sanatate) si castigul salarial mediu net a fost de 57,8% (comparativ cu 60,6% in anul precedent).

Indicele pensiei medii reale fata de anul precedent, calculat ca raport intre indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale si indicele preturilor de consum a fost de 105,0%, relateaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Fifor, mesaj catre pensionari: Aveti dovada ca v-au mintit!
Fifor, mesaj catre...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.