Cele mai vulnerabile sectoare ale economiei in privinta insolventei sunt constructiile si farma, din cauza platilor intarziate, dar o situatie dificila se regaseste si in agricultura, a declarat Alexandra Predeanu, director general al ICAP Romania.

”Am observat ca o companie care intra in faliment are fluctuatii la plata cu 10-12 luni inainte. Daca urmaresti o companie in timp iti dai seama daca ea se duce sau nu spre insolventa sau faliment.“, a spus Alexandra Predeanu. ICAP ofera companiilor servicii de monitorizare a firmelor, prezentand rapoarte si alerte privind riscul de insolventa al acestora, ceea ce le pemite clientilor sa reactioneze din timp si sa previna pierderile.

In opinia consultantului, printre industriile sanatoase se numara in primul rand comertul, care are o evolutie pozitiva, vizibila si in cresterea numarului de angajati, dar si transporturile, industria alimentara si fabricarea articolelor de imbracaminte. „In fiecare industrie sunt insa multe companii cu risc ridicat, chiar daca sectorul merge bine. Pentru companiile romanesti e mai dificil sa isi revina din criza, nu au fluxul de capital al unei multinationale“, potrivit MEDIAFAX.

La nivel national, circa 100.000 de firme sunt acum in insolventa, rata de recuperare fiind de doar 2%, iar suma recuperata de masa credala sub 5%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.