Unul dintre cei mai mari investitori straini din Marea Britanie face apel la britanici sa voteze impotriva iesirii din spatiul comunitar, in conditiile in care viitorul Regatului Unit in cadrul Uniunii Europene sta in mainile referendumului din iunie, scrie Bloomberg.

Miliardarul din Hong Kong Li Ka-shing, magnatul care vrea sa cumpere O2 si sa creeze cel mai mare operator de telefonie mobile din Marea Britanie, a spus joi ca si-ar reduce ”cu siguranta” investitiile daca Regatul Unit va iesi din UE, scrie MEDIAFAX.

Cel mai bogat om de afaceri din Hong Kong se alatura unui grup select de personalitati din mediul de business, precum executive din cadrul Nissan, Ford sau Daimler, care si-au exprimat public ingrijorarea vizs-a-vis de un exit al Marii Britanii.

”Brexitul este un risc care se rasfrange asupra investitorilor pe termen lung, care isi pun banii in proiecte europene”, a spus Dickie Wong, directorul executive al Kingston Securities.

De asemenea, Goldman Sachs, una dintre cele mai mari banci din SUA, sustine de asemenea ramanerea Marii Britanii in Uniunea Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.