Produsul Intern Brut (PIB) a crescut anul trecut cu 3,7% fata de 2014, dupa ce in ultimul trimestru a consemnat un avans de 3,7% pe serie bruta si de 3,8% pe serie ajustata comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent si de 1,1% fata de precedentele trei luni, potrivit datelor INS.

Astfel, pe serie bruta, PIB-ul Romaniei a consemnat in trimestrul al patrulea din 2015 o crestere cu 3,7% fata de trimestrul similar al anului precedent, acelasi avans fiind consemnat pe intreg anul, arata estimarile semnal ale Institutului National de Statistica (INS).

Ca serie ajustata sezonier, cresterea economica s-a plasat in ultimul trimestru la 1,1% fata de trimestrul anterior, iar comparativ cu acelasi trimestru din 2014 a fost de 3,8%, scrie MEDIAFAX.

"Ca urmare a revizuirii seriei brute a PIB trimestrial pentru anii 2012-2014 in vederea reconcilierii cu datele anuale (2012 si 2013 - varianta definitiva, 2014 - varianta semidefinitiva) si a includerii estimarii Produsului intern brut pentru trimestrul IV 2015 in seria trimestriala, seria ajustata sezonier a fost recalculata, indicii de volum fiind revizuiti fata de a doua varianta provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul III 2015, publicata in comunicatul de presa nr. 21 din 15 ianuarie 2016"
, se arata in comunicatul INS.

Astfel, cresterea economica din primul trimestrul al anului trecut fata de trimestrul precedent a fost revizuita de la 1,4% la 1,3%. In al doilea trimestru din 2015 s-a inregistrat o scadere de 0,2% fata de anterioarele trei luni, in loc de stagnare, iar in trimestrul al treilea revizuirea a fost in plus cu 0,1 puncte procentuale, de la 1,4% la 1,5%, comparativ cu trimestrul al doilea.

Citeste si:
OUG pentru majorarea alocațiilor, publicată în Monitorul Oficial
OUG pentru majorarea...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.