Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri proiectul de buget pentru 2016, urmand ca in intervalul orar 14.00-16.00 sa se desfasoare dezbaterea publica cu societatea civila, iar observatiile primite din partea organizatiilor si cetatenilor pana marti seara vor fi transmise parlamentarilor.

"In cursul serii (marti seara - n.r.) au venit peste 100 de elemente de luat in considerare, observatii pe care participantii la dezbaterea publica le-au trimis Ministerului pentru Dialog Civic, unele sunt punctuale, altele foarte generale, au fost si intrebari cum se aloca banii. O parte dintre acestea le-am introdus deja in proiect, unele se reflectau deja, pe altele trebuie sa explicam de ce n-au fost introduse", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, dupa sedinta de guvern.

El a aratat ca este binevenit procesul de consultare si explicare, mentionand ca ministrii care vor participa la dezbatere vor fi pregatiti cu clarificari. ”Vom pune la dispozitia Parlamentului observatiile pe care le-am primit, suntem deschisi sa le punem la dispozitie toate observatiile, daca vor dori sa le ia in considerare si sa aduca amendamente proiectului de buget", a spus Suciu.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a precizat ca dezbaterea publica asupra bugetului a fost mutata de la Palatul Victoria la Palatul Parlamentului, din motive de securitate pentru vizita premierului britanic David Cameron cu prim-ministrul Dacian Ciolos, intrucat nu se stia exact ora la care acesta va sosi la Guvern, scrie MEDIAFAX.

"Intre timp, s-a stabilit ora, vine la 15.30, vor fi oportunitati de imagini si de a surprinde momentul primirii, insa nu vor fi declaratii de presa la Palatul Victoria dupa intalnire. Vom organiza o declaratie a premierului undeva intre 17.00 si 18.00, in functie de declaratiile de la Cotroceni, pentru a nu ne suprapune cu declaratiile", a adaugat Suciu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.