Preturile petrolului au atins marti noi minime ale ultimilor sapte ani, revenind pe un trend descendent dupa o usoara redresare inregistrata in prima parte a tranzactiilor, relateaza MarketWatch.

Cotatia petrolului de referinta pe piata americana, cu livrare in ianuarie, este in declin cu 1,9%, la 36,94 dolari pe baril. Petrolul Brent, de referinta la bursa din Londra, este tranzactionat in scadere cu 1,3%, la 40,17 dolari pe baril.

Luni, pretul petrolului a coborat la bursa NYMEX cu 5,8%, la 37,65 dolari pe baril, in timp ce petrolul Brent a pierdut 5,3%, atingand 40,73 dolari pe baril. Ambele cotatii au atins cel mai redus nivel dupa februarie 2009.

Importurile de titei ale Chinei au urcat in noiembrie cu 7,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar analistii considera ca informatia nu are un impact prea mare asupra preturilor intrucat datele au fost anticipate, a declarat Barnabas Gan, analist la OCBC.

Preturile petrolului au scazut semnificativ fata de anul trecut, dupa ce OPEC a decis sa mentina productia la un nivel ridicat, permitand pietei sa stabileasca evolutia cotatiilor. In consecinta, oferta este mai mare decat cererea, iar preturile s-au mentinut in jurul nivelului de 50 de dolari pe baril de luni de zile, scrie MEDIAFAX.

Vineri, OPEC a decis sa continue aceasta politica si a mentinut productia la 31,5 milioane de barili pe zi de titei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.