Economia mondiala va profita anul viitor de cererea de consum puternica, sustinuta de inflatia scazuta, care contribuie la cea mai mare crestere a valorii reale a salariilor din ultimii trei ani, potrivit unui studiu citat de Reuters.

Scaderea cotatiilor petrolului a dus la incetinirea semnificativa a inflatiei, ceea ce inseamna ca in 2016 salariile reale vor creste in medie cu 2,5% la nivel global, conform studiului realizat de compaia de resurse umane Korn Ferry Hay Group.

Cresterea nominala a salariilor, de 4,9% in randul a 24.000 de companii si organizatii la nivel mondial, corespunde cu cea din ultimii ani. Dar incetinirea inflatiei lasa mai multi bani in buzunarele consumatorilor, a aratat Benjamin Frost, consultant la Hay Group. "Consumatorii par sa cheltuiasca acei bani, iar companiile, in general, nu o duca rau. Salariile cresc si s-ar putea intoarce tot in buzunarele companiilor”, a spus Frost.

Angajatii americani sunt pe cale sa beneficieze la inceputul anului 2016 de o crestere de 3% a salariilor, rezultand o majorare de 2,7% in termeni reali, la o inflatie de 0,3%, potrivit studiului.

In Marea Britanie, cu o crestere a salariilor de 2,5% si o inflatie de numai 0,2%, britanicii vor beneficia de un avans al salariilor reale peste media de 2% anticipata in Europa de Vest.

Studiul a fost realizat folosind date de la companii si organizatii din 110 tari.

Cea mai mare crestere a salariilor este asteptata in Asia, unde muncitorii din China vor beneficia de o majorare de 6,3% in 2016, pe fondul cererii mai mari pentru personal calificat, in pofida incetinirii avansului economic, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.