WizzAir va deschide o baza aeriana la Iasi in vara anului viitor si va introduce cinci rute noi, catre Bologna, Catania, Larnaca, Roma si Tel Aviv, in timp ce frecventa zborurilor companiei din Iasi catre Londra si Milano va fi suplimentata, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul comercial al Wizz Air, Gyorgy Abran, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, deschiderea unei baze aeriane la Iasi incepand cu 1 iulie 2016, precum si alocarea unei aeronave Airbus A320 pentru efectuarea curselor externe de pe aeroportul iesean.

Totodata, el a precizat ca Wizz Air va opera din iulie cinci rute noi de la Iasi spre Bologna, Catania, Larnaca, Roma Ciampino si Tel Aviv. Cursa de Bologna va fi operata de trei ori pe saptamana, in timp ce restul vor avea o frecventa de doua curse pe saptamana. Biletele au fost puse deja in vanzare pe site-ul companiei, la preturi incepand cu 129 de lei.

Conducerea Wizz Air a anuntat si cresterea numarului de zboruri de la Iasi catre Londra, de la doua la cinci pe saptamana, si catre Milano Bergamo, de la doua la trei pe saptamana. ”Baza aeriana pe care o deschidem la Iasi este o veste mare pentru oras, dar si pentru regiune. Este al saselea aeroport din tara unde ne stabilim baza operationala. Vom avea in total 16 aeronave in Romania anul viitor, la Bucuresti urmand sa alocam inca un avion, tip Airbus A321, cu 230 de locuri. Operam pe opt aeroporturi din Romania si avem o cota de piata de 29.5 la suta. Am transportat 3,4 milioane pasageri in 2014, iar in acest an estimam o crestere de 19 la suta”, a declarat Gyorgy Abran, directorul comercial al Wizz Air.

Wizz Air are in prezent trei curse externe pe aeroportul din Iasi, catre Treviso, Londra si Milano Bergamo.

La randul sau, presedintele Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi, Marius Bodea, a declarat ca aeroportul este cel mai important motor de dezvoltare economica al Iasiului, adaugand ca este necesara si constructia unei autostrazi care sa lege Moldova de Transilvania, scrie MEDIAFAX.

Pe aeroportul din Iasi opereaza in prezent patru companii, respectiv Tarom, Austrian Airlines, Wizz Air si Blue Air. Conducerea aeroportului din Iasi estimeaza ca in acest an traficul de pasageri va trece de 350.000, iar pentru anul viitor este asteptata o dublare a numarului de pasageri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.