Sistemul financiar european este expus riscurilor provenite din tarile emergente, in special din China, chiar daca pietele au depasit o serie de socuri in a doua jumatate a anului 2015, se arata intr-un raport publlicat miercuri de Banca Centrala Europeana, transmite MarketWatch.
"Sistemul financiar al zonei euro a suportat provocarile venite de pe mai multe fronturi, in a doua jumatate a anului", potrivit raportului bianual al BCE referitor la stabilitatea financiara, care mentioneaza riscuri legate de negocierea acordului cu Grecia, in vara, si corectia care a avut loc pe piata de capital chineza.

"Impactul acestor evenimente asupra sistemului financiar al zonei euro a fost relativ limitat", considera BCE, care avertizeaza insa ca pietele emergente genereaza riscuri pentru piete.

Potrivit BCE, amplificarea ocazionala a volatilitatii pietelor financiare sugereaza ca vulnerabilitatile generate de pietele emergente sunt in crestere. Un motiv special de ingrijorare este China, avand in vedere rolul in crestere pe care il are in economia mondiala, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.