Euro s-a intarit in piata interbancara in raport cu leul, iar cursul a urcat abrupt cu aproape 1 ban, mai mult decat intervalul de variatie inregistrat pe parcursul unei zile, piata reactionand astfel la perspectiva incertitudinilor generate de anuntul ca premierul isi depune mandatul.

"Vestea privind demisia premierului aduce o incertitudine pe termen scurt. Vom vedea cat va dura. Orice incertitudine privind guvernarea este vazuta negativ, inclusiv pentru titlurile de stat. Daca se formeaza un nou guvern repede se inverseaza pierderile. Daca incertitudinea dureaza, deprecierea se va intinde pe o perioada mai lunga", a declarat pentru MEDIAFAX economistul sef al ING Bank Romania, Ciprian Dascalu.

Inainte de anunt, leul se tranzactiona in piata interbancara la 4,4370 lei/euro, iar dupa anunt a crescut rapid pana la 4,4468 lei/euro.

Variatia inregistrata miercuri dimineata este mai puternica decat oscilatiile inregistrate de tranzactiile din zilele precedente. Astfel, marti, cursul s-a tranzactionat intr-un interval de aproximativ 0,6 bani.

BNR a anuntat marti un curs in scadere cu 0,49 bani, la 4,4318 lei/euro.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat miercuri ca Victor Ponta isi va depune mandatul. Ulterior, Ponta a afirmat ca spera ca demisia guvernului sau satisface cerintele oamenilor care au fost in strada si a adaugat ca este nevoie de solutii rationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.