Deutsche Bank va reduce numarul de angajati cu 26.000 pana in 2018, prin concedieri si vanzari de active, in cadrul strategiei co-directorului general John Cryan de imbunatatire a profitabilitatii, relateaza Bloomberg.

In cadrul cadrul programului de reorganizare numit "Strategy 2020", cea mai mare banca din Germania va renunta la aproximativ 9.000 de angajati full-time, la 6.000 de contractori externi, in timp ce alte 20.000 de posturi vor disparea in urma vanzarilor de active. Deutsche Bank are in prezent aproximativ 100.000 de angajati.

Deutsche Bank a anuntat miercuri seara ca, in cadrul eforturilor de conservare a capitalului, nu va plati dividende actionarilor in acest an si in 2016, dar va relua plata unor "beneficii competitive" din 2017.

Cryan, care in luna iulie a preluat functia de director general de la Anshu Jain, trebuie sa restranga cheltuielile, sa imbunatateasca rezervele de capital si sa inverseze declinul actiunilor care a facut ca Deutsche Bank sa aiba cea mai slaba capitalizare de piata in randul bancilor cu operatiuni globale, scrie MEDIAFAX.

Deutsche Bank va renunta la operatiunile din 10 tari, va reduce numarul clientilor pentru serviciile de investitii si va restrange operatiunile pe pietele financiare cu 50%.

Concedierile vor avea loc in conditiile in care Deutsche Bank a raportat joi pierderi de 6 miliarde de dolari in trimestrul al treilea, in conformitate cu avertismentele legate de profitabilitate facute recent.

Banca a mai anuntat joi ca rezervele constituite pentru litigii au crescut cu 1 miliard de euro in trimestrul al treilea, la 4,8 miliarde de euro. Costurile pentru litigii au atins 1,2 miliarde de euro in intervalul raportat.

In trimestrul al treilea, banca a reevaluat in scadere valoarea diviziei de investment banking si alte active, pe fondul restructurarii activitatilor si a reglementarilor mai stricte.

Actiunile Deutsche Bank sunt in crestere cu 0,36%, dupa o evolutie negativa imediat dupa anuntarea rezultatelor.

Citeste si:
DOCUMENT. Guvernul a publicat măsurile fiscale. Cum vor fi taxate...
DOCUMENT. Guvernul a publicat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.