Fiscul a demarat procedura de executare silita a Complexului Energetic Oltenia pentru datorii totale la stat de 24,8 milioane de lei acumulate pana la jumatatea anului, din care cea mai mare parte o reprezinta suma restanta la bugetul asigurarilor sociale, de 14,53 milioane lei,potrivit datelor ANAF

Obligatiile restante la bugetul de stat insumeaza 5,692 milioane lei. Totodata, complexul Oltenia mai are datorii de 3,993 milioane lei la bugetul asigurarilor sociale de sanatate, iar pentru asigurarile de somaj nu a platit circa jumatate de milion de lei (572.035 lei). Astfel, pentru recuperarea prejudiciilor la bugetele statului, ANAF a dispus inceperea procedurii de executare silita a complexului energetic.

CE Oltenia a fost infiintat in 2012 prin fuziunea complexurilor energetice Turceni, Craiova si Rovinari cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia Targu Jiu. Compania produce 95% din lignitul Romaniei si poate genera pana la 30% din consumul intern de energie electrica.

Directorul general al companiei, Laurentiu-Dan Ciurel, este trimis in judecata in dosarul Turceni-Rovinari, alaturi de premierul Victor Ponta si Dan Sova, scrie MEDIAFAX.

Retail jobs

Compania controlata de stat, prin Ministerul Energiei, are aproape 15.400 de angajati si 13 grupuri energetice, care cumuleaza o capacitate instalata de 3.900 MW.

Producatorul de carbune si energie electrica si termica a realizat in 2014 o cifra de afaceri de 2,6 miliarde de lei , iar pentru acest an a prevazut in bugetul de venituri si cheltuilei afaceri de 2,8 miliarde de lei, in crestere cu 7,6%.

CE Oltenia isi bugetase pentru acest an investitii de 870 milioane de lei, o parte din suma pentru proiecte de reducere a influentei costurilor cu certificatele de emisii poluante si pentru construirea unei statii de brichetare a carbunelui pentru obtinerea de certificate verzi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.