Gazprom a reluat livrarile de gaze catre Ucraina, intrerupte in iulie, dupa ce a primit in avans 234 de milioane de dolari, a declarat luni directorul general al grupului rus, Alexei Miller, relateaza Sputnik.

"Am primit de la compania ucraineana Naftogaz o preplata de 234 de milioane de dolari, dintr-o suma promisa de 500 de milioane de dolari, pentru livrarile de gaze aferente lunii octombrie", a spus Miller jurnalistilor. El a aratat ca autoritatile de la Kiev au solicitat un volum maxim al livrarilor de 114 milioane de mtri cubi de gaze pe zi.

Oficiali rusi, ucraineni si ai Comisiei Europene au incheiat un acord luna trecuta pentru ca Rusia sa livreze gaze Ucrainei in perioada de varf al consumului, care a inceput la 1 octombrie si va dura panala sfarsitul lunii martie 2016.

Ucraina a oprit achizitiile de gaze de la Gazprom in luna iulie, dupa ce partile nu au reusit sa cada de acord asupra termenilor livrarilor pentru trimestrul al treilea, scrie MEDIAFAX.

Pretul gazelor rusesti pentru Ucraina in trimestrul al patrulea va fi de 248-252 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, potrivit ministrului rus al Energiei, Alexandr Novak.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.