Fondatorul companiei Auto Schunn, ce anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 36 de milioane de euro, incearca sa fie optimist in ceea ce priveste viitorul infrastructurii rutiere a Romaniei.

"Programul de Guvernare 2017-2020 a propus ca unul din cele mai importante obiective sa fie realizarea Autostrazii Est-Vest sau "Montana", printr-o investitie de peste 4 miliarde de euro. Sper sa nu mai dureze mult pana cand Romania sa aiba autostrada pe care investitorii o cer de atata timp, in caz contrar, tara noastra are foarte mult de pierdut. Pentru noi ar fi un avantaj imens, sa strabatem intr-un timp mai scurt drumurile din vest pana in est sau din nord pana in sudul tarii. Astept ca actuala putere sa depaseasca nivelul de discutii si sa treaca la fapte adevarate. Autostrazile au un impact imens asupra unei economii nationale, ele fiind baza dezvoltarii mult mai rapide", a declarat Juergen Schunn, care considera ca este un semn foarte bun faptul ca Dacia este in acest moment compania cu cea mai mare cifra de afaceri din Romania, cu o valoare de aproximativ 4,2 miliarde de euro.

"Orice investitie facuta in Romania este un semn foarte bun si conduce la constituirea a noi locuri de munca. Cu cat tehnologiille sunt mai complexe, cu atat mai mult va fi nevoie de oameni calificati, ce automat cer venituri mai mari. Acest lucru conduce la prosperitatea economica a unei tari, la evolutia financiara a populatiei si la aparitia a altor locuri de munca", considera Juergen Schunn, care din 1993 este promoter al universului Mercedes-Benz prin intermediul companiei sale, Auto Schunn, ce are reprezentante in Arad, Deva, Suceava, Sibiu si in Germania, la Westendorf. Modelele din gamele GLS, GLE Coupe si S sunt cele pe care investitorul romano-german le prefera cel mai mult.

"Important de retinut este faptul ca toata gama Mercedes-Benz este adaptata la cerintele clientilor nostri, este facuta sa ii atraga si pe cei care nu sunt familiarizati cu acest univers Daimler. Design-ul, fiabilitatea si siguranta sunt mereu la cel mai inalt nivel atunci cand vine vorba de Mercedes-Benz. Desi au trecut doar doua luni din 2017, am constatat ca SUV-urile sunt cele mai bine vandute masini de catre Auto Schunn in aceasta perioada. De altfel, avand in vedere imbunatatirea economiilor la nivel mondial, solidarizarea cresterilor economice, prevad o revenire si un demers favorabil in ceea ce priveste vanzarile de masini in 2017, mai ales ca acest an a inceput cu cresteri considerabile in domeniul nostru. In strategia Mercedes-Benz, piata masinilor electrice este un subiect foarte important, o piata inca la inceputuri in Romania. Sigur, incet se creaza si infrastructura si se vor vinde tot mai multe modele electrice, precum GLE-Plug-Inn-Hybrid, GLC-Plug-Inn Hybrid, B-Class Full Electric, E-Class Plug-Inn-Hybrid. Urmeaza GLC si GLE Full Electric", a mai spus Juergen Schunn.

Citeste si:
OFICIAL: Nasser Al-Attiyah va fi pilot Dacia în Raliul Dakar din 2025
OFICIAL: Nasser Al-Attiyah va...

In acest an, in Romania va avea loc lansarea modelelor E-Class All Terrain, Clasa S Facelift & Maybach Facelift, GLA Facelift, Clasa E-Coupe. AMG GT R, AMG GT Roadster & AMG GT C Roadster, Clasa E Cabrio si mai multe modele cu angrenaj pe gaz NGCC, se arata in comunicatul remis 9AM.ro.

Grupul de firme romano-german Auto Schunn reprezinta a treia entitate Mercedes-Benz din Romania din punctul de vedere al volumului de vanzari. Cifra de afaceri a companiei a fost in crestere de la an la an, mai putin in anul 2009 cand scaderile au fost semnificative. In 2016, compania Auto Schunn a atins o cifra de afaceri de aproximativ 36 milioane euro in conditiile in care in 2015 trecuse pragul cifrei de afaceri de 29 milioane euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.