Sefii patronatelor din transporturi s-au intalnit miercuri dimineata, la Palatul Victoria, cu seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu si cu membri ai guvernului, ei spunand ca s-a ajuns la un consens privind inghetarea tariful de referinta pe piata RCA pentru sase luni de zile, transmite HotNews.

Daca presedintele COTAR, Vasile Steanescu a lasat de inteles ca protestul masiv anuntat de transportatori maine nu va mai avea loc, liderul FORT, Augustin Hagiu a spus ca “o sa vedem”.

“Nu oprim protestele in momentul de fata”, a spus Hagiu, precizand ca se va consulta cu membrii Federatiei sale, dar si ca discutiile si masurile convenite pana acum sunt “un pas inainte.

Atat Stefanescu, cat si Hagiu au spus ca cer in continuare demisia presedintelui ASF, Misu Negritoiu, din cauza caruia s-ar fi ajuns in aceasta situatie.

Presedintele COTAR a precizat ca s-a ajuns la un consens cu Chiritoiu, si ca ar fi posibila interventia pe piata RCA:”Uitati ca se poate”.

“ASF trebuie sa vina cu un tarif maximal", a adaugat el.

Pe de alta parte, Hagiu a spus ca tariful ce va fi stabilit de AFS va trebui sa fie valabil mai mult de jumatate de an: “Sa construiasca un tarif de referinta corect, care sa nu ramana in vigoare doar sase luni de zile”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.