Business 5 Iulie 2016 07:20
Ministerul Mediului lucreaza la o noua varianta a taxei de timbru (taxa pe poluare).

"Lucram la o noua varianta de taxa de timbru, avem un grup de lucru si sper ca, pana in toamna, cand reintram in activitatea intensa pe domeniul acesta, sa venim cu o varianta care sper sa fie mai echitabila pentru toata lumea si inclusiv pentru principiul 'poluatorul plateste', care este de fapt fundamentul unei astfel de taxe", a declarat luni ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer, la Forumul Administratiei Publice Locale.

Intrebata ce se va intampla cu cei care ar fi urmat sa primeasca inapoi aceasta taxa platita pana acum, demnitarul a spus ca se lucreaza pentru identificarea unei modalitati de returnare a banilor, precizeaza Ziare.com.

"O sa vedem. Asa cum am gasit o solutie pentru cei care, in trecut, pentru ca acelasi lucru s-a intamplat, Curtea Europeana de Justitie a declarat ca taxa este ilegala si pana acum oamenii trebuiau sa dea statul in judecata ca sa isi recupereze banii, anul acesta eu am introdus in mod special si am lucrat cu colegii, am facut un ordin de ministru comun ca sa dam posibilitatea ca si pe cale administrativa sa se recupereze acesti bani de catre cetateni si vom vedea ce formula vom avea in final, care sa fie modalitatea de a returna banii", a spus Cristiana Pasca-Palmer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.