Business 7 Iunie 2016 09:00
Dacia raporteaza cifre impresionante in Regatul Unit.

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au crescut luna trecuta la cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani, pe fondul evolutiei foarte bune a economiei, al ofertelor financiare atractive pentru achizitionarea automobilelor si al pretului redus al petrolului, a anuntat luni Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

Livrarile au urcat in mai cu 2,5%, la 203.585 unitati. Este cel mai ridicat nivel inregistrat in mai din 2002. In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Ford Focus, Vauxhall Corsa si Nissan Qashqai.

Luna trecuta, Dacia a vandut 2.137 vehicule pe piata britanica, in crestere cu 4,45% fata de perioada similara din 2015, cand a inmatriculat 2.046 unitati, relateaza AGERPRES.

"Vanzarile de automobile noi in Marea Britanie au ramas la un nivel ridicat in mai dar cresterea lenta este o noua dovada a temerilor privind stabilitatea economica si politica'', a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.