Business 5 Mai 2016 15:36
Daimler a ales Polonia, si nu Romania, pentru constructia unei noi fabrici de motoare, investitie de 500 mil. euro si 1.500 de noi locuri de munca.

Anuntul are loc la o saptamana de cand grupul german a anuntat o alta investitie de 600 mil. euro la uzina din Ungaria, pierduta de asemenea de Romania. Pe piata locala Daimler a inaugurat luna trecuta investitia de 300 mil. euro de la Sebes, in fabrica de cutii de viteze, insa nu a anuntat niciuna noua.

„Dupa investitia in uzina Mercedes-Benz care s-a dus la Kecskemet, constructia fabricii de motoare in Polonia este al doilea esec al strategiei autoritatilor romane cu privire la atragerea unui producator german in tara“, a spus Constantin Stroe, presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM). El spune ca decizia de a merge in Polonia a fost determinata de trei factori principali, printre care infrastructura, lipsa argumentelor concrete din partea guvernului si lipsa unei decizii, timp de cinci ani de zile, cu privire la invatamantul profesional, potrivit MEDIAFAX.

Oficialii Ministerului Economiei au declarat pentru Ziarul Financiar ca „partea romana si-a aratat deschis si transparent dorinta de a dezvolta concret, in continuare, colaborarea cu Daimler, folosind instrumente precum ajutor de stat, facilitarea negocierilor cu comunitatile locale, facilitati pentru personalul angajat“.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.