Dacia a prezentat marti, la Salonul Auto de la Geneva, versiunile aniversare in editie limitata ale tuturor modelelor produse sub marca romaneasca, cu exceptia Dokker Van, pentru a sarbatori zece ani de cand brandul a fost relansat pe pietele europene.

Modelele aniversare ale Dacia Sandero, Duster, Lodgy, Dokker, Logan si Logan MCV sunt disponibile spre vanzare pe pietele occidentale, potrivit producatorului auto roman.

In iunie 2014, Dacia a lansat in Romania o editie limitata a modelului Logan, sub numele "Logan 10 Ani", pentru a celebra 10 ani de la lansarea celui mai bine vandut model pe piata locala. In 2005, Dacia a prezentat la Salonul Auto de la Geneva modelul Logan, marcand relansarea marcii romanesti pe pietele internationale, scrie MEDIAFAX.

Modelele aniversare prezentate marti la Geneva sunt echipate cu o versiune imbunatatita a sistemului multimedia si de navigare Dacia MEDIA NAV Evolution. Sistemul include un ecran tactil de 7 inci, conectivitate prin USB si Bluetooth si pune la dispozitia utilizatorilor mai multe functii, inclusiv alerte pentru siguranta in trafic. Totodata, utilizatorii pot controla sistemul de pe smartphone, prin conectarea prin intermediul unei aplicatii.

De asemenea, clientii vor putea alege ca modele disponibile in editie limitata sa fie vopsite in culoarea albastru Cosmos, considerata ca fiind traditional asociata cu marca Dacia, se arata intr-un comunicat al Renault. Versiunile aniversare pot fi dotate cu orice motor disponibil in gama Dacia si au o garantie de trei ani sau 100.000 de kilometri.

Dacia a prezentat marti si o noua versiune a modelului Duster, care este echipata cu motorul pe benzina de 1,2 litri TCe, 125 CP, cuplat la o transmisie 4x4 si care va respecta direct normele de poluare Euro 6. Pana in prezent, motorul era disponibil doar in varianta cu tractiune fata si respectand normele Euro 5.

Tot marti, producatorul francez Renault, care detine Dacia, a prezentat a Geneva SUV-ul Kadjar, primul model de crossover din segmentul C, un nou motor pentru modelul Zoe, o noua versiune a modelului Espace, precum si cea mai noua versiune a modelului sport editie limitata Clio R.S. 220 EDC Trophy.

Citeste si:
Dacia Sandero și Logan au primit 2 stele la testele EuroNCAP
Dacia Sandero și Logan au...

Accesul publicului la cea de a 85-a editie a Salonului Auto de la Geneva va fi permis intre 5 si 15 martie.

Dacia produce la fabrica din Mioveni modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster si Renault Symbol. In Maroc sunt produse modelele Sandero, Sandero Stepway, Dacia Dokker si Lodgy.

Vanzarile Dacia au crescut cu 19% anul trecut, la 511.000 de autovehicule, principala piata fiind in continuare Franta, cu aproape 105.900 unitati, in timp ce in Romania livrarile au avansat tot cu 19%, la 29.625 de unitati, echivalentul unei cote de piata de 31,2%, potrivit companiei. Cel mai bine vandut model a fost Sandero, cu 169.000 de unitati, dintre care 80% au fost livrate catre Europa Occidentala. Pe locul doi ca vanzari se afla Duster, cu 160.318 unitati comercializate, lideri fiind pietele din Romania, Franta si Spania. Dacia a vandut, de asemenea, 100.000 de modele Logan, cel mai multe in Romania, dar si alte tari din Europa de Est.

Citeste si:
Test drive Dacia Jogger Hybrid - Geneza
Test drive Dacia Jogger...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.